14.7.10

Ο νταραβεριτζής ή αλλιώς ο εμποράκος

Εδώ και ένα χρόνο, έχω συγκινηθεί από τη μεγάλη αγάπη που δείχνει στο νησί μας.
Οι παρεμβάσεις του παίρνουν και δίνουν. Ομιλίες σε ξενοδοχεία, στο Δημοτικό Θέατρο, επερωτήσεις στη βουλή, συναντήσεις με τον Δήμαρχο και προσφάτως και με τους υποψήφιους, αρθρογραφία από τα ΜΜΕ του νησιού και προπάντων είναι ο άνθρωπος που έχει τη λύση για την αύξηση του τουρισμού στο νησί.
Η λύση λοιπόν, κατά Καρύδη, δεν είναι τίποτε άλλο, πέρα από τη διόρθωση ενός λάθους μέσα σε εκείνη την υπέροχη συμφωνία, που αναβάθμισε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Την αποικιοκρατική συμφωνία του Ελ. Βενιζέλος airport
Όπως ο ίδιος λέει το Ελ. Βενιζέλος ναι μεν αναβάθμισε τις αεροπορικές μεταφορές και την Ελλάδα, αλλά είναι πολύ πιο ακριβό τόσο τις 100% από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τόσο περισσότερο από της Ρώμης, τόσο από δω, τόσο από κει. Τόσο λιγότεροι τουρίστες φέτος και πάει λέγοντας. Επίσης λέει υπάρχει και ο όρος που προβλέπει ότι σε ακτίνα 120 χιλιομέτρων απαγορεύεται να λειτουργήσει άλλο αεροδρόμιο, με συνέπεια την μείωση του τουρισμού στον Σαρωνικό.
Βρε βρε καλώς τόνε, ξύπνησες μάτια μου, ήπιες καφεδάκι, κοιμήθηκες καλά?
Βρε Δημήτρη θα τη λέγαμε τη συμφωνία αποικιοκρατική, αν δεν είχε μέσα τόσους ελεεινούς όρους, αν δεν ήταν μπλεγμένοι οι Γερμανοί, ο Σημίτης και όλη η μπανανία?
Ξέρω όμως ότι εσύ είσαι με το λαό, με την κοινωνία. Αυτός είναι και ο λόγος που θαυμάζω τη δράση σου. Έκανες τόσες εκδηλώσεις, πρώτη μούρη, έστειλες χαρτάκια (επισήμως επιστολές), για να μας ψήσεις ότι για όλα φταίει το λαθάκι στην αρχική συμφωνία.
Κυκλοφορείς άνετα και σε γλείφουν όλοι, είσαι βλέπεις ο νέος ενδιάμεσος ( cone ή νταραβεριτζής που λέει και ο κοσμάκης) με την κυβέρνηση.
Υπάρχει και κόσμος όμως, που δεν μπορεί να ξεχάσει, αυτά που έλεγες προεκλογικά για την COSCO και τι έπραξες μετά, δεν μπορεί να ξεχάσει (γιατί δεν γίνεται και αλλιώς, η καθημερινότητα του θυμίζει διαρκώς), τη συμβολή σου στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, τη συμμετοχή σου στο θάψιμο της Ελληνικής οικονομίας, στη χρεοκοπία της κοινωνίας, στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την υποταγή σου στους νταβατζήδες του Δ.Ν.Τ.
Εντάξει καταλαβαίνω. Αυτή είναι η δουλεία σου θα μου πεις, και τώρα είσαι και πάνω στο pick της καριέρας σου. Μην ανησυχείς δεν θα μείνεις άνεργος, υπάρχουν αρκετοί ακόμα που δεν έμαθαν. Συνεχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπο του «πονηρού πολιτευτή», τον ενδιάμεσο άνθρωπο στη λύση των προβλημάτων τους.
Άντε και καλή σκλαβιά ραγιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου