21.7.10

Σύριζα & Οικολόγοι; πλάκα σπάζεις!

Αριστεροί & Οικολόγοι διαφημίζουν τις παρεμβάσεις τους στην Αίγινα και πείθουν τους ψηφοφόρους να τους τιμήσουν με την ψήφο τους ... υπόσχονται να είναι τρυφεροί κυβερνήτες!

Μαζεύτηκαν στη δροσιά, Κυριακή μεσημέρι, της Αίγινας οι Συριζαίοι, για να γνωρίσουν από κοντά την «τιμημένη» Οικολογιά. Κι είχαν ραντεβουδάκι φανερό και πονηρό, κι ήταν όλοι τους μπουκιά και συχώριο. Τα δυο σόγια του νησιού (από τα πιο μικρά) σε δημόσιο συνοικέσιο. Έβαλαν στη μέση τα θηλυκά τους, την κόκκινοντυμένη Αριστερά και την πρασινοντυμένη Οικολογία και βρέθηκαν να φάνε, να πιούνε, να παρουσιάσουν τα προικιά, να κάνουν και την κολιγιά!

Έχει την πλάκα της η Αριστερά στην Αίγινα με τους εκπροσώπους της. Σημείο αναφοράς της, το μαντρί του ΚΚΕ με τον Νικόλα τον βοσκό δεσπόζουσα μορφή και μαντρόσκυλο τεμπέλικο. Η αγωνιστικότητα μετριέται με τα ντεσιμπέλ του ταλαίπωρου c.d player, που ξελαρυγγιάζεται φιλότιμα δυο – τρεις φορές το χρόνο. Το μαντρί να ‘ναι καλά κι ας πεθάνουν χίλια αρνιά, κατά προτίμηση Συριζαίικα.
Αρνιά Συριζαίικα τα οποία είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Ο καθένας μόνος του είναι κι όλοι μαζί στην μπύρα, στο τσίπουρο, στο μεζέ και στον καφενέ. «Πιάσε μια από τα ίδια. Πρέπει να παρέμβουμε» λένε και θυμίζουν το ανέκδοτο: να παρέμβουμε παιδιά, να παρέμβουμε. Μ’ έχουν … παρέμβει πέντε φορές και δεν έχω παρέμβει καμία – να παρέμβουμε σύντροφοι! Ταγοί μιας νέας πρότασης που ποτέ δεν προφέρουν, προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στους κοινωνικούς αγώνες και το εκλογικό τους άγχος. Ανάμεσα στο καθαρό κούτελο, το τίμιο πρόσωπο και το κομμάτι που μπορούν να αρπάξουν από το στρογγυλό τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου. Κι επειδή εκτός από την βλακεία είναι και η πείνα (για τροφή, για εξουσία για ό,τι νάναι) ανίκητη, οι σύντροφοι Συριζαίοι βγαίνουν δειλά δειλά στο νυφοπάζαρο: τζιμάνια οι γαμπροί της εξουσίας κόζαραν τη διαθεσιμότητα. Κι επειδή μάζευε κι ας είναι ρόγες –ποιος ξέρει; μπορεί οι 100 ψήφοι τους να δώσουν δημαρχία- άρχισαν οι γαμπροί το πέσιμο στην παρθένα με την μικρή αλλά ανεκτίμητη περιουσία. Κι αυτή γοητευμένη τους αφήνει στην αναμονή μέχρι να διαλέξει τον καλύτερο, τον πιο τρυφερό, τον πιο νοικοκύρη!
Η υπόλοιπη Αριστερά του νησιού, η εξωκοινοβουλευτική, η «δεν ασχολούμαι μαζί σας» αριστερά μοιάζει με τα στίγματα στο πρόσωπο: αδέσποτες ρίζες που εμφανίζονται, ενοχλούν, εξωθούνται βιαίως ή όχι προκαλώντας μια περιστασιακή ενόχληση – άντε να λερώσουν και λίγο τον καθρέφτη. Το ΑΖΑΧ να είναι καλά, να τα κάνει αόρατα!
Τέλος, κάτι αδέσποτα της παράταξης Κουκούλη από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, κάτι εντεταλμένοι της παράταξης Σακιώτη, κάτι εκκρίματα των ΜΚΟ και της λογικής «ελάτε να σώσουμε τον κόσμο. Εγώ θα πληρώνομαι εσείς εθελοντές», φτιάχνουν την ανθρωπογεωγραφία της κομματικής Οικολογίας στην Αίγινα.
Τι πλάκα που έχουν οι Οικολόγοι! Βάφονται στα πράσινα και προτείνουν μια πράσινη εξουσία, εννοώντας τη δική τους εκλογή. Αν πράσινος είναι ο δήμαρχος, πράσινοι οι αντιδήμαρχοι, πράσινοι οι σύμβουλοι, πράσινοι θα γίνουν οι υπάλληλοι, οι συνεργάτες, οι εργάτες. Μέχρι και οι αμαξάδες και τα άλογα τους πράσινα θα γίνουν, αρκεί να εκλεγούν.

Κι έτσι κατέρχονται στον στίβο της ψηφοθηρικής πάλης με έπαθλο ένα ξεροκόμματο εξουσίας, μια δροσιά παραγοντισμού. Κι όχι ότι θα πάρουν κάτι παραπάνω: θα έρθουν τα μεγάλα μαντρόσκυλα της Αίγινας (Κουκου. - Σακ. κλπ πρωτοκλασάτοι παράγοντες) να τους γλύψουν τα χέρια αλλά ώς εκεί. Κι αυτό τους φτάνει φαίνεται. Να προδώσουν τους λίγους που συνεχίζουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε άλλους και με ραχάτι να ακουμπήσουν μια διευθυντική καρέκλα, κουλουριασμένοι στα πόδια του κώλου που θα κάθεται - και θα τους κλάνει αυτούς κατά βούληση εμάς κατά ριπάς!

Τελειώνοντας μ’ όλους αυτούς (για την ώρα) σας παραθέτω το τις δράσεις τους , τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις τους στη διάρκεια της τετραετίας που εκπνέει:

ΚΚΕ:

Σύριζα:

Οικολόγοι Πράσινοι:

Δεν έχω παράπονο. Είναι οικονομικοί, δε χρειάστηκαν παρά 26 δακτυλογραφημένα γράμματα χωρισμένα σε 4 λέξεις για να καταγράψω με θαυμαστή λεπτομέρεια τις δράσεις τους.


2 σχόλια:

  1. Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Ότι η αριστερά είναι ανύπαρκτη στην Αίγινα; Και
    πού το λέει αυτό; Και πώς το λέει αυτό; Τι έχετε να μας προτείνετε τελικά
    κύριοι εσείς που είστε παντός επιστητού; Που είστε τιμητές των πάντων;
    Νομίζετε ότι η Αριστερά που έχετε στο ανύπαρκτο κεφάλι σας μπορεί να έχει
    κάποιο λόγο πέρα από αυτόν που εκφράστηκε την Κυριακή;
    UK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλε πάνω τους...Εγώ λέω να καταγγείλουμε τους αριστερούς, τους δεξιούς, τους αριστερόδεξιους και ότι περισσεύει. Επίσης επειδή είναι κουραστικό να τους καταγγέλουμε ανοιχτά είναι προτιμότερο να τους κράζουμε απο τους καναπέδες μας, τα blog και γενικώς όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε. Επίσης το δελτίο του MEGA είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Ταιριάζι και στην νοοτροπία σου. Μην πτοείσαι όμως...Ρίχτου τους στα αυτιά...
    Ουφ, πάλι κουράστηκα. Ανέλαβε εσύ τώρα μου τελείωσε η λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή