16.7.10

Ο Τζιμπριλ Σισε δεν πουλαει cd στην Αιγινα. Ναι sxedia μου, αλλά πουλάει εισιτήρια στα γήπεδα (που η Ελλάδα αναστενάζει)

Αποκτήσαμε μια πολύ καλή φίλη στην Αίγινα την http://sxedia.espivblogs.net/  από την οποία και αναδημοσιεύουμε θεματάκια που γουστάρουμε. Η φίλη μας είναι τσαμπουκαλεμένη και έχει λόγους να είναι!  
Όχι δεν πουλάει cd-dvd κι ένα σωρό πλαστικουριές κινέζικες για να ζήσει, να γευτεί λίγο καπιταλισμό κι αυτός, να στείλει στα παιδάκια του λεφτά, να παντρέψει την αδελφή του, να ζήσει τους γονείς του στη Γκάνα, στη Σομαλία, στη Νιγηρία, στο Πακιστάν ή στο Αφγανιστάν. O Τζιμπρίλ δεν μένει στην τρώγλη, δεν δίνει στους παρατρεχάμενους ομοεθνείς του την υποχρεωτική συνδρομή για να μπορεί να είναι σχετικά νόμιμα στην Ελλάδα, δεν τον λένε αράπη, δεν τον κατηγορούν για την κρίση που «φταίνε οι μετανάστες», δεν τον κατηγορούν για παραεμπόριο-συχνό ζήτημα, αν θέλεις να μπεις στην τοπική πολιτική σκηνή. Ο Τζιμπρίλ δεν έχει μια μαύρη γυναίκα που περιμένει στην τρώγλη της πατρίδας της τα εμβάσματα του, δεν έχει παιδιά που τα χαϊδεύει μια φορά το χρόνο η Μητσοτάκαινα από την Action Aid και τους μαθαίνει να μην χαλάνε νερό την ώρα που πλένουν τα δόντια τους.
Ο Τζιμπρίλ είναι σοκολατένιος, έχει ωραία τατού που έχουν όλοι οι σταρ, έχει μια όμορφη λευκή γυναίκα, παίζει μπάλα και κερδίζει εκατομμύρια για αυτό το λόγο, και στην Αίγινα έρχεται για να δοκιμάσει φιστικολιχουδιές, φρέσκα ψάρια και να φωτογραφηθεί σε γνωστό νεοκλασικό κτίριο.
Ο Τζιμπρίλ είναι ένας μαύρος σκλάβος πολυτελείας. Προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κόσμο του θεάματος, αυτό που συγκρατεί το πάθος για την ελευθερία ή που εκτονώνει κάθε δυσαρέσκεια και κοινωνική αμφισβήτηση. Προσφέρει σοβαρές υπηρεσίες στη βιομηχανία του τίποτα στην εποχή του ποτέ. Προσφέρει τις υπηρεσίες του στη διαπολιτισμική νέα παγκόσμια κοινωνία,όπου η μετανάστευση είναι ευλογία κι νομαδισμός ο νέος μας παράδεισος. Για αυτό πρέπει να τον προσέχουμε. Είναι ένας σκλάβος πολυτελείας που απασχολεί τους μισθωτούς ή άμισθους σκλάβους κατά τη διάρκεια της σχόλης τους.
Όταν αυτοί έχουν σχόλη.

υγ του CΗElemente: ο Τζιμπρίλ ο σοκολά, το ομορφόπαιδο αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Πράσινης Ανάπτυξης Ολούθε στην Ελλάδα που τόσο μας ζάλισε προεκλογικά ο Γιωργάκης (το 'πε και το κάνει). Είναι σοκολά βιολογικής καλλιέργειας (Ευρωπαϊκής δηλ), με τους παραδοσιακούς τρόπους της φυλής των κακaόδεντρων και παραδοσιακό νοσταλγικό περιτύλιγμα. Είναι λίγο ακριβός μεν, άλλο όμως το προϊόν Τζιμπρίλ Σισε (με πρώτης διαλογής κακάο και περιέκτικότητα τουλάχιστον 80%) κι άλλο το προϊόν Τζιμπρίλ Πούπαςρεέ (κακάο έως 10%, άρωμα σοκολάτας και τίγκα στα Ε ώστε να αντέχει σε όλες τις καιρικές συνθήκες και όλες τις καταστάσεις - αλλά κι αν δεν αντέξει σιγά μωρέ, το πετάς και παίρνεις άλλο)! 

3 σχόλια:

  1. kache ρε φιλε, να το παρουμε απο την αρχη:τι κακο εκανε ο ΣΙΣΕ?οκ ΠΑΟ δεν εισαι, δεν πειραζει αλλα τι φταιει ο ΣΙΣΕ για να εισπραττει τοσο αυστηρη κριτικη που αγγιζει τα ορια κακιας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ανώνυμο:
    είναι προφανές ότι έννοιες όπως "κριτική" σου είναι σχετικά άγνωστες.Το παραπάνω κείμενο κάνει και κάτι παραπάνω: σαρκάζει (άλλη μια δύσκολη λέξη) κι αυτό τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα.Δεν πειράζει, βασάνισέ το λίγο ακόμα το μυαλό σου. Το να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο κι ακόμα περισσότερο τον ΠΑΟ δεν θα σε εμποδίσει να δώσεις τις δικές σου απαντήσεις σε μερικά ερωτηματικά,όπως: γιατί εκατομμύρια άνθρωποι που εργάζονται ή είναι άνεργοι να έχουν όσα έχουν μερικές εκατοντάδες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κλωτσουν μια μπάλα. γιατί ο ένας λέγεται "μαύρος θεός" και ο άλλος που πουλάει σιντι λέγεται αράπης που κάνει παραεμπόριο; Για ποιο λόγο εγω ξέρω τον Τζιμπριλ και εκείνος δεν με ξέρει;
    Ξεκίνα με αυτά και τα ξαναλέμε.
    "Συνήθης Ύποπτος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ "Συνήθη Ύποπτε"

    Σε γενικές γραμμές, δεν διαφωνούμε. Είναι απαράδεκτο μερικές χιλιάδες ανθρώπων να έχουν όσα εκατομμύρια άλλοι μαζί. Επίσης, είναι άσχημο να ξέρεις εσύ τον Σισέ, τον Χατζηνικολάου, τον Καρατζαφέρη, τη Τζούλια και πολλούς λοιπούς (άχρηστους στην ουσία για το κοινωνικό σύνολο) ενώ εκείνοι σε αγνοούν.

    Ωστόσο, επίτρεψέ μου να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου (εξαιρετική ταινία).

    Ο (κάθε) Σισέ δεν ήρθε εδώ απρόσκλητος.
    Ο (κάθε) Σισέ δεν θα αφήσει άνεργο Έλληνα επιθετικό (δεν υπάρχουν).
    Ο (κάθε) Σισέ δεν θα διαπράξει έγκλημα εις βάρος σου (δεν έχει ανάγκη να διαρρήξει, να βιάσει ή να πλιατσικολογήσει).
    Ο (κάθε) Σισέ είναι ένα εν δυνάμει "καλό πρότυπο" για τα πιτσιρίκια (απομένει να αποδειχτεί και εν ισχύ).

    Τα εκατοντάδες πολιτικά λάθη ( ; ) για το Μεταναστευτικό δεν πρέπει να κάνουν το μυαλό μας τον "καλό μύλο που όλα τα αλέθει".

    Μερσί μποκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή